Асеновград се включва в социалната кампания „Пази детето в интернет”

Център за обществена подкрепа (ЦОП) – Асеновград ще се включи в социалната кампания „Пази детето в интернет”, обхванала близо 100 000 деца, педагогически персонал, държавни и общински служители от цялата страна. Инициативата е на застрахователна компания „Лев Инс“, приобщила към идеята си най-авторитетния специалист по киберсигурност в страната Явор Колев и олимпийския шампион по карате Ивет Горанова. Образователната лекция е насочена основно към ученици от 5-7 клас, като най-уязвимата възрастова група и активни потребители в дигитална среда. Целта е информиране и предпазване на подрастващите в интернет пространството, превенция на онлайн тормоза и посегателството над деца в дигиталното пространство.

Партньори на кампанията са Министерство на образованието и науката (МОН), Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД), Национална мрежа за децата, Асоциацията на българските градове и региони, Националният Омбудсман, Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Пловдивски университет (ПУ), Българската асоциация по киберсигурност, десетки общини и още много държавни, общински и частни организации.

Поканени за участие са деца от 5 до 7 кл. от всички училища в Асеновград, държавни и общински служители, имащи отношение към грижата и развитието на подрастващите в общината.

Събитието ще се състои на 28.10.2022 г. от 11:30 ч. до 12:30 ч. в ресторант „Сани”.