Въвеждат еднопосочно движение за две възлови улици в Асеновград

Община Асеновград въвежда  еднопосочно движение на ул. „Скалата” в участъка от ул. „Богомилска” до ул. „Асенова Крепост”. Забранява се влизането на автомобили от ул. „Асенова Крепост” към ул. „Богомилска”. Към настоящия момент на ул. „Скалата“ и ул. „Богомилска“ се извършва основен ремонт и след приключването му, ще се осигури достъп на родителите на учащи и живущи в квартала през кръстовището до EVN по ул. „Богомилска“, която остава двупосочна, през ул. „Скалата“ по посока ул. „Асенова крепост“ до кръстовището на ул. „Цар Иван Асен II“ в близост до железния мост.

Във връзка с подадена молба от жители и живущи в квартала под стадион „Шипка“ е разработено проектно предложение за промяна на предимството на кръстовището на ул. „Велико Търново“ с ул. „Гоце Делчев“. Предимството се прехвърля на ул. Велико Търново“, а ул. „Гоце Делчев“ ще бъде със знак СТОП. Целта е да се намали скоростта по ул. Гоце Делчев“  и съответно да се даде предимство на влизащите в квартала от бул. „България“ по ул. „Велико Търново“. Промяната ще се въведе от 11.10.2022 год. (вторник).

Община Асеновград съветва шофьорите, минавайки по тези участъци, да карат внимателно и спазват златното правило – да търсят знаците преди и след кръстовището.