Историческият музей захваща нов образователен проект

Исторически музей-Асеновград с радост Ви кани на представянето на нашия най-нов образователен проект, насочен към ученици от прогимназиален и гимназиален курс.

На 18.09.2022 г. от 15:00 ч. в Етнографската къща ще се проведе среща-разговор, на която ще обсъдим в какво се изразява работата и задълженията на музейния уредник, как един предмет се превръща в движима културна ценност и какво правят музейните служители, за да го изучават, съхраняват и представят по най-добрия начин.

Благодарение на подготвената забавна видео презентация присъстващите ще разберат, че работата в музея е всичко друго, но не скучна и еднообразна.

Точно заради това Исторически музей – Асеновград кани ученици от 5 до 12 клас да се включат в нашия проект „Мисия: Уредник!“, който ще даде възможност на петима избрани участници да влязат в ролята за музейни уредници за един месец и да подготвят и представят собствена тематична изложба. Заповядайте при нас, за да научите повече подробности и да сте сред първите записали се за участие!

Включи се и ти – наш колега стани!