Кметът д-р Христо Грудев лично инспектира ремонта на стадион „Шипка“

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев продължава да проявата загриженост за  ФК Асеновец и лично инспектира как върви ремонта на стадион „Шипка“ Обновяването облика на футболната база върви с пълни темпове.
„Отидох на стадиона да се срещна с момчетата и да подкрепя нашия отбор, както и лично да се уверя в качеството на ремонтните дейности и проверих на какъв етап са те. Довършва се трибуната чрез изграждане на бетонова основа. Почиства се от растителност дясната част на терена. Предвижда се и боядисване фасадата на централната сграда на стадиона. Последователни сме в усилията си да подобрим материално-техническата база за един от нашите основни приоритети – спортът, за да може всички в община Асеновград, които спортуват професионално или не, да имат подходящите условия за това“, коментира д-р Христо Грудев
Нека напомним, че в края на 2020 година започна ремонта на трибуните на асеновградския стадион „Шипка”. Обновлението досега е на стойност над 60 000 лева, като включва полагане на бетон и арматура, нов парапет и монтаж на 600 седалки. По-късно бяха поставени още 250 седалки. Наскоро стартираха довършителните дейности по трибуните за домакините, където за момента няма да има седалки, но все пак мястото ще бъде обновено, заяви зам.-кметът по строителството инж. Стоян Димитров.
Идеята е да бъде довършена визията на стадиона, като намеренията на общинската администрация са в следващата инвестиционна програма да бъдат заложени средства за довършване и на трибуната за гости, съобщи ТVSatcom.bg.

Според настоящия договор за обновяване на стадиона трябва да бъде обновена и сградата, където се помещават съблекалните. Очаква се всички трибуни да бъдат обновени до края на следващата година
Работата включва ремонт на сградата отвън. Колкото до седалките, Община Асеновград е написала писмо до Община Пловдив с искане по възможност да бъдат получени седалки, които няма да бъдат използвани за стадион „Пловдив“. Ако този вариант не стане, ще се търсят други възможности за придобиване на седалки, с които трибуната да се довърши от край до край.
Градската управа апелира привържениците на ФК „Асеновец“, на гостуващите отбори, а също така и всички спортуващи, да бъдат съвестни и да се стремят да опазят новоизграденото на спортното съоръжение. Тъй като добрата визия на стадиона зависи и от действията на неговите посетители.
Повече по темата в новинарската ни емисия на ТVSatcom.bg.