Удължават работното време на паспортната служба в  Асеновград през летния период

Работното време на паспортната служба в Асеновград ще бъде удължено. Предвижда се да работят дежурни гишета и в събота. научи електронният информационен всекидневник на асеновградчани – Асеновград ДНЕС.
Областната дирекция на МВР реши да въведе нови мерки за облекчаване на гражданите при издаване на български лични документи през летния период.
От понеделник служителите от сектор „Български документи за самоличност“  в паспортната служба на Районното управление – Асеновград ще работи с ново работно време – от 7.30 часа до 18.30 часа. всеки делничен ден.
В съботните дни – от 9.00 ч. до 14.00 часа гражданите ще имат и допълнителна възможност да подадат заявления за български документи за самоличност на гишетата.

Новата организация на работа е продиктувана от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да заявят и получат български документи за самоличност и ще продължи докато е необходимо.
Мерките целят облекчаване на административното обслужване на гражданите и повишаване на качеството на услугата, а ръководството на областната дирекция има готовност да ги въведе и в работа на паспортните служби в останалите районни управления, след анализ на натовареността им.