Индийска любовна сага стопля киноманите днес на  филмовия фестивал в Асеновград

С прожекция на любопитната индийска любовна сага ЛЮБОВ ЗА ПУРИТАНИ продължава филмовият фестивал МЕНАР в Асеновград, който представя кино заглавия от Близкия Изток, Северна Африка и Централна Азия.
Фестивалът се провежда от 17 юни в дворното пространство на Градската библиотека „Паисий Хилендарски“.
Началото на лентата довечера е от 21:00 часа, а времетраенето на ЛЮБОВ ЗА ПУРИТАНИ е 115 минути. Филмът е комедия и е сравнително нов – сниман и произведен е през 2020 година в Индия. Негов режисьор е популярният Закария Мохамед.
Снощи киноманите гледаха палестиския документален филм от 2020-та година МЕЖДУ СТЕНАТА И СВЕТА, с времетраене 80 миунти и с режисьор Самир Кумсие.
Както е известно в продължение на месец любителите на седмото изкуство от Асеновград и региона имат възможност да гледат шест пълнометражни и четири късометражни игрални филма, както и пет документални заглавия на филмовия фестивал в Асеновград
Нов акцент в програмата е представянето на селектирана програма от документалната рубрика за пътешественици „Керван сарай“, която преняся зрителите из различни кътчета на земното кълбо, ще ги запознае с много колоритни персонажи, непознати традиции и малко известни природни, исторически и архитектурни забележителности, ще представи алтернативни гледни точки по общочовешки проблеми и въпроси. По този начин организаторите от „Гръндж медия“ и сдружение „Позор“ целят да върнат у фестивална публика и атмосферата на провеждания до преди ковид пандемията в Асеновград популярен фестивал „Кино за пътешественици“.

За поредна година „МЕНАР Филм Фест“ се организира със съществената финансова подкрепа на община Асеновград. По този начин входът за всички прожекции отново е безплатен.