Кметът на Асеновград прие гости от Турция

Представители от Сдружението на изселници „Фил Дер“, община Нилюфер, град Бурса, Турция гостуваха на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев. Изселническата организация „Фил Дер“ в Бурса е създадена през 2003 г. Председателят й Мюмюн Тенекеджи и заместник-председателят Абдурахман Ардахан обясниха на своя домакин, че желанието им е взаимоотношенията между двете населени места да продължат да се развиват и занапред.
Делегацията е посетила две от големите предприятия, разположени на Асеновградско шосе, като са връчили плакети на собствениците им. Гостите са категорични, че имат желание и те самите да развиват бизнес в асеновградския регион, както и да помагат в развитието на спорта.
И още – в Бурса да разкажат за традициите на Асеновград, а обичаите от тук да бъдат популяризирани там.
Гостите от Република Турция поздравиха кмета Грудев за обновяването на площада и за това, че видимо градът се развива и променя към добро. Те отправиха покана към градоначалника и общинските съветници да гостуват в Бурса на 12-ти юни, когато се отбелязва „Традиционен пикник събор“. Събитието се организира именно от сдружението „Фил Дер“.
По време на мероприятието, по традиция, домакини и гости обменят добри практики при управлението и обсъждат идеи за съвместно развитие на културата и бизнеса.