Асеновец с 10 поредна домакинска победа, отнася с 2:0 „розите“

Асеновец победи с 2:0 гостуващия им отбор на Розова долина от Казанлък, в интересен мач от трета лига на градския стадион „Шипка“. Това бе и 10 поредна победа у дома на асеновградчани, като  головата им разлика в тази успешна серия им е завидна – 19:3.
Асеновец имаше тотална доминация и през двете полувремена в тази среща, като гостите разчитаха само на диагонални подавания и контраатаки.
Само малшанса и пропуските лишиха момчетата на старши треньора Веселин Филипов от по-изразителна победа.
Три отменени гола за Асеновец и пропуск от дузпа на Шаби Османов оцветиха мача до първото попадение. То дойде в 74 минута, когато Веселин Филипов се разписа с глава след центриране отдясно.
Малко преди края на мача, ветеранът Александър Стойчев вкара за 2:0, като това най-вероятно беше последният му мач в дългогодишната му футболна кариера.
Иначе Асеновец изпраща един от най-успешните сезони на ниво трета лига, с 5 място в крайното класиране и отлична игра. За отбора с най-малкият бюджет в трета лига това постижение и си е направо подвиг, коментират експерти.
Сега момчетата на Веско Филипов ще се отдадат на заслужена почивка и едно голямо „Браво“ на всички треньори, футболисти, президент и всички свързани с каузата Асеновец.