Веселин Филипов: Ние сме хитът на сезона, благодарни сме на Общината! 

За пръв път в клубната си история си Асеновец записа 15 мача без загуба в трета лига. Ако не бяха паднали при  гостуването си на Загорец (Нова Загора) в миналия шампионатен кръг, асеновградчани щяха да подобрят този клубен рекорд.
„Това е едно доста сериозно постижение, защото ние сме един от най-младите отбори в групата. Събрахме този тим преди 8 месеца и никой не е очаквал да имаме такива резултати“, коментира играещият треньор Веселин Филипов, цитиран от „Мач Телеграф“.
„Смятам, че ние сме големият хит на пролетта, защото едва ли има и друг отбор в групата, който да е с по-малък бюджет от нашия“, допълни Филипов.  Той допълни, че в момента тимът се издържа главно от община Асеновград и не получава никаква подкрепа от местния бизнес. Спортно-техническото ръководство на тима и футболистите са много благодарни на Община Асеновград за това, че подава ръка на футбола в града и много помага на клуба.

„За съжаление, нямаме амбиции да гоним по-горно класиране или влизане при професионалистите. Просто нямаме бюджет за това“, допълни младият специалист.