Асеновград ще си сътрудничи с побратимени турски общини

Кмeтът на Асеновград д-р Христо Грудев се срещна с Корхан Кюнгерю – .гeнeрaлeн кoнcул нa Република Турция в Плoвдив. Това е първа официална визита на турския дипломат в нашата община след встъпването му в длъжност.

Той изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери и за активизиране на контактите между турския и местен бизнес за привличане на нови инвестиции в Асеновград.

Кметът д-р Грудев благодари на Кюнгерю за визитата му и каза, че сътрудничеството ни с побратимените общини е много добро и се развива през годините.

Диплoмaтите бяха уверени, че община Асеновград е отворена за по-нататъшни крачки в развитието на двустранните взаимоотношения на местно ниво. В рамките на опознавателна среща двете страни си обещаха да инициират срещи между бизнесмени от България и Турция на които да постигнат споразумения за бъдещо сътрудничество.

Генералният консул беше впечатлен от разказа на кмета за природните, исторически и архитектурни забележителности на община Асеновград и изрази желание да ги посети. С кмета коментираха възможностите за двустранни връзки в сферата на културата и туризма, като изразиха убеждението си, че добрите контакти в междусъседските отношения между българските и турските общини трябва да продължат да се развиват.