АКЦЕНТИГРАДЪТНОВИНАР

39 видеокамери „работят“ за безопасността в Асеновград

39 са камерите за видеонаблюдение на територията на Асеновград, които „работят“ за безопасността и по-голямата сигурност на жителите и гостита в града, узна Асеновград Днес.
Aнагажиментът по разходите за тяхната поддръжка, електрозахранване, осигуряване на интернет, текущи ремонти и други, е на общината.
Изключение е отстраняването на проблем, ремонт или замяната на дефектирали части и устройства, както и транспортирането на техниката от месторазположението при възложителя до оторизирания сервиз и обратно, в рамките на 24-месечния гаранционен срок. Тогава разходите за посочените дейности се поемат от изпълнителя, съобщиха експерти от община Асеновград.

С последния договор, който е подписан през юни тази година и е на стойност 61 840,73 лева с ДДС, са поставени девет нови камери. Услугата включва устройства и оборудване, доставка и монтаж, както и осигуряване на хардуерни и софтуерни компоненти.

Видеонаблюдението е разположено на възлови кръстовища и пътни артерии, на входове и изходи на града, както и на места с концентрация на нарушения на обществения ред. Локациите са съгласувани с РУ – Асеновград. Целта на поставените видеокамери е противодействие на престъпността и подпомагане работата на органите на реда.
За община Асеновград от първостепенно значение е сигурността на гражданите, поради което и поставянето на видеонаблюдение в града е от изключителна важност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *