Кметът на Асеновград с престижна награда от конкурса „Кмет на годината“


Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев получи престижна награда на церемонията на националния конкурс за „Кмет на годината“. Той бе награден в категорията „Спорт и младежки инициативи“. В същата категория бяха наградени също кметовете на Горна Оряховица – Добромир Добрев и на Бяла – Пеньо Ненов.

Кметът на Асеновград взе приза за голяма община. Градоначалникът на Горна Оряховица – за средна, а кметът на Бяла – за малка община.Наградата връчи олимпийската шампионка Стойка Кръстева. “За мен и чест и удоволствие аз да съм лицето, което съобщи победителите в тази категория”, каза тя и се обърна към нацията с молба хората да спортуват, да стимулират децата си да се движат и да избират спорт, в който да се развиват.

“Имам възможността да получа именно тази награда от името на кмета на община Асеновград„, каза зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров, който прие приза от името на д-р Грудев.„Още през 2019 г. при стъпването си в длъжност екипът на кмета заяви, че спортът и масовият достъп до спорт ще бъдат основен приоритет в развитието на общината. Благодаря на всички, които ни подкрепиха, на гражданите, на общинска администрация, на колегите от общинския съвет. Успяхме да изградим двете основни трибуни на емблематичния стадион “Шипка”, изградихме многофункционална сграда в село Тополово, строим спортни зали в училища, обновихме изцяло залата по вдигане на тежести, Имаме намерение да построим изцяло нов спортен комплекс.

Продължаваме да строим и обследваме и останали спортни обекти. Младежите винаги са били наш приоритет, те са нашето бъдеще и всички взаимодействия са свързани с тях“, каза още инж. Петър Петров.

Наградите бяха връчени в столицата за девета поредна година.Призът получиха 21 градоначалници в 7 категории. Наградата се връчва след гласуване в интернет.

В основната категория „Кмет на годината“ бяха отличени кметовете на Враца Калин Каменов, на Несебър Николай Димитров на Божурище Георги Димов, съответно за голяма, средна и малка община.