Колко асеновградчани се възползват от безплатната площадка за депониране?

Общо 45 асеновградчани се включиха в анкетата на община Асеновград през отминаващия месец септември. Въпросът касаеше ползването на площадката за безплатно депониране на строителни и едрогабаритни отпадъци, разположена на депото край града, както и дали се възползват от акциите за събиране на стари дрехи и непотребни електроуреди. Най-голям е делът на хората, отговарят утвърдително. Над 31% казват, че винаги се ползват от акциите и от площадката за безплатно депониране. Малко повече от 26% от асеновградчани твърдят, че понякога се възползват от този вид услуги. Интересен факт е, че близо 18% от анкетираните казват, че за първи път чуват за такива акции и за площадката. Около 16% от всички гласували посочват, че нямат нищо за изхвърляне. А близо 9% признават, че оставят всичко встрани – до съдовете за битови отпадъци.

От днес община Асеновград отправя нов въпрос към гражданите си. А именно: Изхвърляте ли отпадъците си разделно в съответните контейнери, предназначени за определения вид? Възможните отговори са: Не; Да; Само понякога. Своя вот може да дадете ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/anketa .

Община Асеновград ще се стреми все по-амбицирано да инициира и популяризира различните видове начини за опазване на околната среда. А на нарушителите ще продължат да се налагат глоби за замърсяване. За да живеем всички в един по-чист и подреден град, администрацията разчита и на съвместните действия с хората. В случай, че станете свидетели на изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места, незабавно позвънете на телефон 112. А при възможност направете снимка или видеозапис. По този начин заедно ще се борим за опазване на средата около нас чиста, за да има какво да оставим на бъдещите поколения.