Новата учебна година стартира присъствено: Кметът към учениците: Бъдете вдъхновени и отговорни!

Новата учебна година във всички училища на Асеновград стартира присъствено за определени класове, съгласно разпоредбите на Министерството на образованието и науката (МОН). Тържествените програми включваха музикални изпълнения на ученици, посрещане и изпращане знамето на съответното учебно заведение, рецитали на стихове и мотивиращи думи, приветствия от директори и официални лица. Във всяко едно от училищата прозвуча и химнът на България. Училищните дворове се изпълниха с детски усмивки и любознателни малчугани, които нямаха търпение да прекрачат прага на любимото школо. Асеновградски свещеници отслужиха празнични водосвети за здраве и благополучие на ученици, учители и родители.

Заместник-кметовете на Асеновград инженер Петър Петров, инженер Стоян Димитров и доктор Теньо Манолов присъстваха в три учебни заведения на територията на общината – съответно: ОУ „Христо Ботев“ (Асеновград), ОУ „Отец Паисий“ (Тополово) и ОУ „Петко Каравелов“ (Асеновград). Заместник-кметовете пожелаха на всички най-вече здраве, благополучие и успех и поднесоха поздравителен адрес от името на кмета на града доктор Христо Грудев.

Ето и посланието на д-р Христо Грудев, кмет на Асеновград  

До директори, учители,
ученици и родители
в община Асеновград

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН/ГОСПОЖО ДИРЕКТОР!
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Радостен съм, че в този щастлив септемврийски ден, училищният двор отново е изпълнен с глъчка и усмивки. Днес, храмът на познанието и книжовността – Вашето училище – отваря врати, за да посрещне с „Добре дошла“ новата учебна година. Сигурен съм, че с вълнение и трепет всеки ученик очаква да прекрачи прага на класната стая, да сподели със своите съученици как измина лятото, да разкаже преживявания и щастливи мигове. Особено емоционален е 15-ти септември за първокласниците, които за първи път ще чуят гласа научилищния звънец, ще открият нови приятели, ще се потопят в света на знанието.

Приемете най-сърдечните ми пожелания за здраве и мъдрост. Нека Първият учебен ден се превърне в незабравим празник, който ще си спомняте завинаги. Бъдете всеотдайни и трудолюбиви, вдъхновени и сплотени, търпеливи и отговорни. Нека вечно да пламти пламъкът на знанието, който озарява житейския Ви път.Носете винаги със себе си упоритостта и волята, усърдието и постоянството, уважението помежду си. Желая Ви новата учебна година да е изпълнена с успехи, ползотворни дела и високи постижения.

Не на последно място искам да изразя благодарността си към всички педагогически специалисти, които полагат грижи и усилия за доброто образование на нашите деца – бъдещето на община Асеновград. Заедно с родителите, учители и директори се впускатв предизвикателството да научат своите възпитаници не само да четат, пишат и смятат, но и на това, да бъдат хора. Показват им верния път към изграждането на личността.

С уважение:
Д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград