АКЦЕНТИГРАДЪТ

Д-р Грудев към пожарникарите: Гордеем се, че Асеновград разчита на всички вас – смели и отдадени на професията

До инж. Величко Бришимов
началник на РСПБЗН – Асеновград
и до всички служители

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БРИШИМОВ,
УВАЖАЕМИ ПОЖАРНИКАРИ ОТ РСПБЗН – АСЕНОВГРАД,

Гордея се, че Асеновград може да разчита на всички вас – смели и отдадени на професията си мъже и жени, които често рискувайки своя живот, спасят нечий друг. Позволете ми да отправя своите най-искрени пожелания по повод 14-ти септември – професионалният празник на българските пожарникари. За да се отдадеш на тази кауза се изисква преди всичко мъжество. Вие несъмнено притежавате това качество. Оценявам дълбоко смелостта, всеотдайността и неизчерпаемата воля, с коти изпълнявате служебните си задължения.

Вие показахте колективен и неуморен труд за пореден път при битката срещу огнената стихия в огромния горски пожар над селата Нареченски бани и Югово. Отново доказахте, че професията на пожарникаря е отговорност и дълг към природата и заобикалящия ни свят. Благодарение на усилията, които полагате, отзовавайки се на сигнали за пожари и инциденти, всички ние, жителите на община Асеновград, се чувстваме по-спокойни и по-сигурни.

Нека днешният голям християнски празник Кръстовден бъде вашата опора и закрила. Приемете сърдечните ми пожелания за повече радост и благополучие в личен план и по-малко изпитания в професионален. Желая на вас и семействата ви здраве, щастие и успехи! Благодаря ви за проявения висок професионализъм при осигуряване на пожарната безопасност на населението и опазване живота и здравето на хората.

С уважение:
Д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград