Затварят пътя Асеновград – Червен заради ремонт

Община Асеновград информира, че от утре, 14-ти септември, започва изпълнението на ремонтни работи в участък от трасето на републикански път Асеновград – Кърджали, а именно – отсечката към село Червен. Видът на ремонтните работи не позволява преминаване на моторни превозни средства (МПС) в цитирания участък. Поради тази причина същият ще бъде изцяло затворен за движение. Ремонтът в участъка включва изпълнение на рециклиране на съществуващата асфалтова настилка с хидравлично свързващо вещество. Дейностите ще продължат в периода от 14.09.21 г. до 22.09.21 г., включително. През цялото денонощие, ще бъде блокирано преминаването на МПС в отсечката между селата Червен и Тополово, за изпълнение на студено рециклиране.

Община Асеновград проведе разговори с превозвачите, които обслужват линиите на междуселищния транспорт. Достигна се до консенсусен вариант, в който на транспортните фирми ще бъдат отпуснати допълнителни субсидии, тъй като се налага временно удължаване на маршрутите им, с цел населението да не остане без автобусен достъп. Промяна ще има и в разписанията, съгласно предвидените обходни маршрути.

  • Първи маршрут: Асеновград – село Козаново – село Патриарх Евтимово – село Дълбок извор – село Поройна – село Леново – село Тополово – село Долнослав – село Червен. Тук ще бъдат изпълнени три курса. В 05:40 ч. тръгване от Асеновград и в 06:40 ч. – от Червен; в 11:15 ч. – от Асеновград и в 12:15 – от Червен; в 18:10 ч. от Асеновград, а в 19:10 ч. – от Червен.
  • Втори маршрут: Асеновград – село Козаново – село Златовръх – село Стоево – село Мулдава. Ето как ще пътуват автобусите: тръгване от Асеновград в 05:40 ч., а в 06:30 ч. – от Мулдава; в 08:30 ч.; тръгване от Асеновград, а в 09:20 ч. – от Мулдава; тръгване от Асеновград в 11:00 ч., а в 11:50 ч. – от Мулдава; тръгване от Асеновград в 14:30 ч., а в 15:20 ч. – от Мулдава; тръгване от Асеновград в 17:30 ч., а в 18:20 ч. – от Мулдава.

По същите обходни маршрути могат да се придвижват с автомобилите си и жителите на засегнатите населени места. За следващия етап на ремонтните дейности и затварянето за движение на съответния пътен участък община Асеновград ще уведомява гражданите своевременно. Актуална информация ще бъде публикувана и за училищните автобуси, които следва да превозват ученици, които се обучават в асеновградски учебни заведения. Община Асеновград благодари на жителите и преминаващите през участъка за разбирането, търпението и толерантността!