Д-р Христо Грудев: Ваксинирането е поемане на отговорност пред нас и близките

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и съпругата му Магдалена посетиха ваксинационния кабинет в болницата, за да им бъде поставена „втора игла“ от цикъла по ваксинация срещу COVID-19. И двамата споделиха пред медицинския екип, че се чувстват добре и не са имали никакви странични ефекти след имунизацията, нито към симптоми на коронавирус.

„Нека всички хора предприемат тази важна стъпка. Ваксинацията срещу COVID-19 е от изключително значение. И като лекар, и като кмет, и като гражданин на България смятам, че ваксинирането е поемане на отговорност пред нас самите и пред нашите близки. Имунизацията е единственият ни шанс да се справим със заболяването на национално ниво и този факт вече е доказан в други държави. Аз съм оптимист и вярвам, че човечеството ще оцелее. Апелирам всеки, който все още не се е ваксинирал да го направи“, каза доктор Грудев.

Той и съпругата му ползваха ваксината на Pfizer/BionТech. След поставянето на „втора игла“ те получиха сертификат, който може да бъде изтеглен и в електронен вариант. По този начин документът ще бъде навсякъде с тях.

Кметът бе посрещнат лично от управителя на МБАЛ – Асеновград доктор Иван Червенков, който съобщи, че се наблюдава интерес, от страна на гражданите, по време на обявените „зелени коридори“. Доктор Христо Грудев пък се увери, че организацията и спазването на противоепидемичните мерки са на необходимото ниво.

Предстоящите „зелени коридори“ в Асеновград са на следните дати: 22.08.21 г. – от 08:30 ч. до 12:30 ч.; на 29.08.21 г. – от 08:30 до 12:30 ч., на 31.08.21 г. – от 08:30 до 12:30 ч.. Ваксинацията ще се извършва във ваксинационния кабинет на лечебното заведение – кабинет №6 – на втори етаж в новото крило на сградата.

Екипът от медицински специалисти там разполага и с лекар, с който хората могат да извършат консултация, след ваксинирането си.

МБАЛ – Асеновград разполага с всички, разрешени за употреба в страната ваксини, като пациентите получават възможност да направят сами своя избор с коя да се имунизират.