Съдии порязаха Асеновец срещу Сокол, пада с 0:3 в дербито

ФК Асеновец падна с 0:3 от Сокол при гостуването си в Марково, след спорно съдийство. Мачът бе от 2-рия кръг на Югоизточната „В“ футболна група и премина при куп скандали, неадекватни съдийски намеси и двоен аршин при реферските отсъждания.
Сезгин Четин вкара два гола за домакините, като вторият бе особено красив – с удар от фаул, от около 38 метра. Светослав Читаков добави още едно попадение за победата на тима от село Марково.
След мача асеновградчани имаха много сериозни претенции към съдийството като го обявиха за тенденциозно.
Реферите направо се подиграха с нашите футболисти. Още след фиаското, което се случи на Спартак Пд в сряда, в мач за купата на България срещу Сокол и с назначаването на тези съдии, на всички ни беше ясно какво ни очаква, обявиха от Асеновец в официалната си страница в социалната мрежа.
Според клуба от Асеновград, съдиите в този мач са порязали сериозно Асеновец като тенденциозно са подминали и две чисти 100% дузпи за асеновградчани.
Ръководството на Асеновец призова шефовете на Зоналния съвет на БФС – Пловдив да проверят дали оператор на Сокол е заснел мача на видео, както е по правилник, да разгледат записа от мача, като го предоставят както на медиите, така и на Асеновец.
Нека припомним, че още преди мача наш източник от Съдийската комисия при Зоналния съвет на БФС-Пловдив алармира електронната медия Асеновград ДНЕС, че футболни рефери от Пловдивска област масово отказвали да свирят регионалното дерби между Сокол (Марково) и Асеновец (Асеновград).