Местни съдии отказват да свирят дербито Сокол – Асеновец, БФС праща рефер от Кърджали

Футболни рефери от Пловдивска област масово отказвали да свирят регионалното дерби между Сокол (Марково) и Асеновец (Асеновград) от 2-рия кръг на Югоизточната „В“ футболна група, днес. Това призна пред електронната медия Асеновград ДНЕС наш източник от Съдийската комисия при Зоналния съвет на БФС-Пловдив, пожелал името му да не бъде цитирано.
Причината е добре известна във футболните ни среди и няма смисъл да се коментира, допълни нашият източник, без да конкретизира детайли.
От Съдийската комисия при Зоналния съвет на БФС-Пловдив се видели в чудо и се обърнали за помощ от колегите си от Кърджали, които решили да пратят свои трима рефери в Марково. Така съдийското назначение за днешното дерби между Сокол (Марково) и Асеновец (Асеновград) вече е известно – главен съдия ще бъде Мустафа Севди Шефкет от Кърджали, с помощници – съгражданите му – Ариф Бирол Садула и Исмет Фикри Юсеин.
Новият старши треньор на Асеновец Веселин Филипов и възпитаниците му ще гонят втора поредна победа, след силния старт в първенството с 4:0 над ФК Левски – Карлово, амбицирани са в Асеновград.
Мачът в Марково е довечера от 18:00 часа на местния стадион и се очаква с голям интерес.
Всички в състава на Асеновнец са здрави и готови за мача днес.
Любопитното е, че един срещу друг на треньорската скамейка ще застанат „учител срещу ученик“. Наставникът на Сокол – Манол Георгиев, е бил старши треньор на Веселин Филипов в Марица.
И двамата треньори са от Асеновград.