Министерски хеликоптер и доброволци от „Асеневци“ помагат за потушаването на пожара в Югово

Специален хеликоптер на Министерството на отбраната и поне седем млади огнеборци-доброволци от доброволно формирование „Асеневци“ – Асеновград участват в потушаването на големия пожар в гората над Югово, община Лъки, узна Асеновград ДНЕС.
Горският пожар възникна вчера сутринта, а днес вече огената стихия е овладяна.

След получения сигнал, към 7,35 часа, огнеробците са реагирали бързо и към мястото бързо са се насочени три противопожарни автомобила с противоекипи от Асеновград, Лъки и Чепеларе с дузина огнеборци, горски служители от Държавно горско стопанство със 7 високопроходими автомобила, както и доброволците, разпределени по двата фронта на пожара, съобщиха от от Пожарната.
Хеликоптерът на Министерството на отбраната е помогнал много в гасенето и в откритото второ огнище.
През тъмната част на денонощието на мястото на пожара са били оставени да дежурят един противопожарен автомобил и горски служители.

В късните нощни часове, след попадане на горящи дънери и отломки в деретата, пожарът отново се е възобновил на няколко места. По-късно е бил овладян.
Днес в пожарогасенето участват 6 пожарни автомобила от РСПБЗН-Лъки, РСПБЗН-Чепеларе и РДПБЗН-Хасково с 14 пожарникари, около 30 служители на ДГС и 30 служители на Министерството на отбраната.

Отново ще се включи и хеликоптер от МО. На този етап няма опасност за населените места.
Днес в потушаването на пожара в гората над Югово отново са се включили доброволци от доброволно формирование „Асеневци“ – Асеновград.

Ако се наложи в следващите дни ще бъдат включени отново, уночниха от градската управа в Асеновград.