Сменят водопровода по пътя Асеновград – Кърджали с „подземна къртица“

Започна подмяна на водопровода по пътя Асеновград – Кърджали, в района на село Червен (по главната улица „Тракия“). Ремонтните дейности стартираха в края на миналата седмица и вече са направени 200 метра от трасето. Положени са основна тръба и водопроводни отклонения. Инертните материали, частите за водопроводната мрежа и трудът са изцяло за сметка на ВиК – Пловдив, а община Асеновград съдейства с каквото е необходимо.

Монтажът на съоръженията, които трябва да пресекат улицата, се извършва чрез специализирана машина, наречена „подземна къртица“. Целта е да не се възпрепятства и блокира преминаването на превозни средства в участъка.

От следващата седмица стартира втората отсечка от 200 метра, в която ще бъде подменен водопроводът. Общата дължина на трасето е 1300 метра. Цел на подмяната на водопроводната мрежа е не само да се обнови и рехабилитира инсталацията, но и да се подобри водоподаването в Червен.

В района е въведена временна организация на движението на моторни превозни средства (МПС), посредством светофарна уредба. Община Асеновград благодари за търпението и разбирането на всички жители и преминаващи.

Призовават се шофьорите да се движат с повишено внимание през участъка и да се съобразяват със сигнализацията, за да не се допусне възникването на пътни инциденти.