Над 200 киномани на втората вечер на автокиното под звездите в Асеновград

Над 200 киномани посетиха втората прожекция на автокиното под звездите в Асеновград. Киновечерта се радваше на още по-засилен интерес от първата, която събра около 130 човека. Десетки рокери бяха дошли с моторите си. Други пристигнаха пеша. Близо 100 автомобила с любители на филми, прожектирани от големия екран, също се позиционираха на паркинга на Kaufland в града в очакване на кинохита „Привличане“. За втора поредна вечер община Асеновград предостави възможността на асеновгардчани и гости да присъстват на безплатно автокино.

Специалният гост на фестивала – Александър Сано – също се радваше на вниманието на киноманиаците. Малки и големи се редяха на опашка, за да се снимат с него. Случайна среща пък пробуди у Сано спомени от детството му. Изненада го първата му класна ръководителка Мандаджиева от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, на което той е бил възпитаник. След края на събитието официалният гост благодари на общинската управа за оказаното съдействие за осъществяване на идеята. „Изказвам специални благодарности на община Асеновград и екипа на кмета доктор Христо Грудев“, сподели Александър Сано.

Фестивалът се проведе в две поредни вечери, като представи български кино продукции. Автокиното се осъществи безплатно за посетителите, благодарение на финансовата подкрепа на община Асеновград. Целта на общинското ръководство е да се реализират все повече иновативни идеи в областта на културата за в бъдеще. Важно е събитията да отговорят на очакванията и изискванията на асеновградчани и към културните мероприятия да се привличат все повече млади хора, които да останат и да се забавляват в Асеновград. Да излязат извън границите на мобилните устройства и да комуникират помежду си „на живо“. А чрез провеждането на първото автокино в града тази цел е постигната.