Веселин Филипов: Трябва време, за да напаснем играта и избистрим състава на Асеновец

Новият старши треньор на Асеновец Веселин Филипов остана доволен от играта на тима си в контролата срещу младежкия тим на Ботев (Пд) до 19 години, в която асеновградчани биха с 8:1. В контролната среща, играна в жегата на градския стадион „Шипка“. 34-годишният наставник пусна в игра 20 от всичките налични 28 футболисти, с които „синьо-червените“ от Асеновград водят предсезонна подготовка.
„Стана добра контрола, в играта на момчетата видях хубави неща, вкарахме много голове, но не се заблуждаваме – имаме още много работа. Във фаза атака нещата започват да се получават, но във фаза защита има още какво да се желае, каза Филипов пред електронната медия на асеновградчани – Асеновград ДНЕС.
Според наставника до началото на първенството всички футболисти, които водят лятна подготовка, трябва да бъдат тествани в реална игрова обстановка, а не само в тренировките и в двустранни игри, за да избистри оптималния състав.
„Работим усърдно с момчетата, но се иска време да напаснем нещата. Предстои ни още много работа, но от работа не се плашим. Радвам се, че в отбора всички тренират сериозно, включително и по-младите момчета от нашата школа, на които също ще разчитам през новия сезон“, коментира още Веселин Филипов пред Асеновград ДНЕС.