„Спартак“ проваля контрола на „Асеновец“, Филипов я сменя с двустранен спаринг

Планиранарината за утре контрола между ФК Асеновец и пловдивския Спартак се провали и асеновградчани останаха на сухо в последния момент. Пловдивчани се обадили, че не могат да пристигнат за мача на стадион „Шипка“, поради спортно-технически причини и новият старши треньор на „синьо-червените“ от Асеновград Веселин Филипов реши да го замени с двустранна игра. Това ще стане утре на вечерната тренировка на Асеновец, като в спаринга 34-годишният наставник ще пробва в игра всички свои налични футболисти.
В момента Филипов води предсезонна подготовка с 28 играчи, но ще трябва да отсее поне 5-6 момчета до началото на първенството в трета лига.
Както „Асеновград ДНЕС“ писа още преди седмица, отборът бе подсилен от 7 нови попълнения, като тези дни към тима се очаква да се присъедини още един нов футболист.
„Като цяло ще работя с тези момчета, които в момента тренират с отбора, но знаете, че селекцията е един отворен процес… Радвам се, че в отбора се върнаха бивши играчи на Асеновец, ще разчитам и на младите момчета от нашата школа“, коментира Веселин Филипов пред „Асеновград ДНЕС“.
Както е известно Асеновец разгроми с 4:0 дублиращия тим на Хебър (Пазарджик) в първата си контрола от лятната подготовка, при неофициалния дебют на Филипов. Привлечените от него футболисти Шабан Османов и Тодор Тодоров ознаменуваха завръщането си в тима с отлични попадения.
Следващата контрола на тима от Асеновград е на 21 юли в Хасково срещу ФС „Саяна“.