Нови 5 детски площадки стяга община Асеновград до дни, ремонтираните стават 10

На още 5 детските площадки ще бъде направен цялостен ремонт до няколко дни. С това се е заела община Асеновград, която както АСЕНОВГРАД ДНЕС писа, в началото на месеца стартира обновяване и реконструкция на детските площадки в града. Изготвен е график за месец юли.
Вчера започна ремонтът на площадките за деца на улиците „Свобода“, улица „Хан Крум“ и улица „Бачо Киро“ в квартал „Баба Тонка“, както и до Старинно училище „Свети Георги“. Ремонтните дейности на детски площадки в града до Народно читалище „Родолюбие“, ул. „Речна“ №4, на улица „Цар Освободител“ и улица „Цар Иван Асен II“ №76, 78, 82 скоро ще приключат.
В четвъртък пък стартира реконструкция на терена на улица „Рилска“, както и ремонта в свартал „Изток“ – до църква „Свети Архангел Михаил“.
От 19-ти е предвиден да започне ремонта на детския кът на улица „Напредък“ в квартал „Горни Воден“ – старт на ремонта на детската площадка в квартал „Долни Воден“ на улица „Крайречна“.
С завършавето на последните два обекта ще бъде изпълен на сто процента планираните от община Асеновград за отремонтиране общо 10 детски площадки. Призовават се гражданите да опазват съоръженията, за да останат здрави и безопасни и да се ползват от децата на Асеновград по-дълго време. Припомняме, че в зоните за деца е забранено пушенето и изхвърлянето на отпадъци.