Общината подарява днес хитов филм от Камерун на кинофеста под звездите

Хитовият камерунски филм „ДНЕВНИКЪТ НА РИБАРЯ“ ще подари днес ръководството на Община Асеновград на жителите и гостите от града и региона. Киноманите ще могат да гледат любопитната лента довечера от 21:00 часа, по време на продължаващия филмов фестивал „МЕНАР Филм Фест”, на който градът край на река Чая е домакин.
Мястото на кинофеста под звездите е известно – дворното пространство на Градска библиотека „Паисий Хилендарски”.

Филмът „ДНЕВНИКЪТ НА РИБАРЯ“ е съвсем нов като производство, жанрът му е трилогична драма и е създаден през 2020 година в Камерун. Негов режисьор е Ена Джонскот, а времетраенето му е 144 мин.

На 15.07.2021 г. (четвъртък), също 21:00 часа, пък ще бъде прожектиран филмът ПАЗАЧЪТ НА ЗАТВОРА. Проэизведен е през 2019 тодина в Иран, а негов режисьор е Нима Джавиди. Времетраенето на лентата е 87 мин. Сюжетът също е драма.

Ден по-късно – на 16.07.2021 год. (петък), от 21:00 часа, асеновградчане ще могат да гледат интересната казахстанска продукция МОМИЧЕТО И МОРЕТО. Фирвът е произведен през 2019 година в Казахстан. Режисьори са му Азиз Заиров и Мухамед Мамирбеков.

Времетраенето му е 120 мин., а произведението и също драма.

Какте е известно цял един месец на безплатно кино могат се насладят асеновградчани и гостите на града. Те стават свидетели на великолепни прожекции от Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия, които са напълно безплатно. Това е така, защото тази година киносъбитието се провежда благодарение на солидната финансова подкрепа на община Асеновград и гостоприемството на Градската библиотека „Паисий Хилендарски“
„Асеновградчани са жадни за подобни събития, особено след дългото време на ограничения заради пандемията от вируса. Освен това, в града няма кино и затова се надяваме инициативата да се радва на интерес, от страна на кинолюбителите. Община Асеновград ще продължи да бъде партньор, както е било досега, за реализирането на различни и интересни културни мероприятия“, казаха експерти от отдел „Култура“ в общинската администрация.
Организаторите на феста от Сдружение „Позор” и „Гръндж Медия” са селектирали програма от общо 11 пълнометражни и 5 късометражни филмови заглавия, които се отличават със своето жанрово многообразие и кинематографичен език.
Началото на „МЕНАР Филм Фест” в Асеновград бе поставено на 25 юни (петък), когато дворното пространство на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” през вечел се изпълва от десетки любители на седмото изкуство.