АКЦЕНТИОБЩЕСТВОТВ АСЕНОВГРАД /ВИДЕОТЕЛЕГРАФ

Обучават 21 доброволци от новото формирование „Асеневци” как да гасят пожар

Новосъздаденото в Асеновград Доброволно формирование „Асеневци” започна своите професионални обучения. Доброволците вече преминават през различни изпитания. Първо те имаха подготовка за оказване на първа помощ в БЧК.
Доброволно формирование „Асеневци” стартира обучението им в РС ПБЗН – Асеновград, 21 доброволци от новото формирование днес се обувачаха усърдно как да гасят пожар. Обучението ще продължи и утре и ще се проведе в рамките на два дни, съобщава ТВ САТ КОМ.

Към момента доброволците са 21. Те вече са преминали част от теорията, която им е необходима при доброволческата им дейност. Положили са тест, който е взет успешно от всички. Периодично, разбира се, ще се провеждат още практически занятия с тях, но най-важното е, че те са на финала на подготовката си, скоро ще им бъдат издадени картите, удостоверяващи успешно преминалото им обучение, и съответно при нужда ще бъдат повиквани на помощ.

На този етап основната група от доброволци е оформена, но евентуално през есента е възможно да се направи нова кампания по набиране на доброволци. Общият брой на доброволното формирование обаче може да е до 30 души – поне толкова предвижда издръжката от Държавния бюджет.

Повече от днешното обучение на асеновградските доброволци гледайте ТУК , както и в рубриката Тема от деня на ТВ САТ КОМ.

СНИМКИ: ТВ САТ КОМ