Серия от културни събития готви градската библиотека „Паисий Хилендарски“

Богата и разнообразна културна програма подготвя ръководството на Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Планирано е тя да бъде основа на Паисиевите дни, които ще станат традиционни.
Честванията на делото на великия Паисий Хилендарски ще бъдат обогатени със серията от събития в библиотеката, които ще стартират още на 18 юни. Тогава в 17,30 часа започва срещата с писателя Георги Бърдаров и представяне на книгата му „Аbsolvo te“. Бърдаров е носител на Европейската награда за литература за 2021 година и асеновградчани очакват с интерес тази нигова визита в града.
На 22 юни, също от 17,30 часа е представянето на книгата „Аз акушерката” на Фани Йорданова, а срещата с писателката е в Нарадно читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски”. На 23 юни, в 17,30 ч. в градската библиотека ще се проведе клавирен концерт на студенти от Академията за музисално и танцово изкуство „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив, както и на Яча Чабук от класа на проф.д-р Людмил Петков и Събка Събева от класа на доц.д-р Зорница Петрова.
На следващия ден – 24 юни, от 18,00 часа градската библиотека ще бъде домакин на спектакъла „Картини оживяват с магична песен и танц за Еньовден”, с участието на формация „Косара”, както и на Аглея и Венета от Little Ladies. На 25 юни отново там, но от 21,00 часа е откриването на дългоочаквания филмов фестивал „МЕНАР Филм Фест”.