Голяма грамотевична буря, градушка и наводение в Асеновград

Голяма буря и наводение заля в Асеновград. Над града се изсипа и проливен дъжд, придружен с гръмотевици и бурен, на места дори ураганен вятър. Заради бурята електричеството в града на много места спря, а улиците се наводниха, а множество автомобили закъсаха във воданта стихия. В някой части на града се изсипа градушка, а пороят отнесе и паднали дървета. На ул. „Христо Ботев“ №24 контейнер за смет е затиснал автомобил. Наводнени са и общински обекти и сгради. Има паднали клони на ул. „Васил Левски“ до Лидъл и паднали дървета на ул. 6-ти януари. В с. Козаново също има паднало дърво.
Над 60 сигнала са постъпили днес до 18 часа в община Асеновград след пороя, придружен с ураганен вятър и проливен дъжд, който продължи малко повече от час. Това съобщиха от пресцентъра на общината.
Сигналите са най-вече за наводнени избени помещения, гаражи, фризьорски салони, заведения, аптеки, зоомагазин. Има два сигнала за скъсани кабели, за които е предадено на EVN.
В централна градска част имаше прекъсвания на електричеството. Дъждът спря около 17:00 ч. и обстановката вече се нормализира. Екипи разчистваха улиците от повлечените от водата отломки и пясък.
2 часа и нещо след пороя движението по пътните артерии вече е нормално. Няма данни за бедстващи хора в града и населените места в общината.