РЕГИОНСПОРТТВ АСЕНОВГРАД /ВИДЕОТЕЛЕГРАФ

Учениците от Спортното училище в Пловдив с уникален видео поздрав за Деня на Европа

Уникален видео поздрав на различни езици направиха ученици от елитното спортно училище „Васил Левски“ в Пловдив, в чест на 9 май – Деня на Европа, съобщи информационна агенция „Темпо Нюз“.
Талантливите средношколци, които са не само добри спортисти, но и активно изучават чужди езици, решиха да изработят оригиналното послание на няколко езика.
Възпитаниците на Спортното училище отправят своя призив на английски, немски и руски език, с който апелират за обединение, толерантност, единство и уважение към света на Европа.
Така с помощта на своите мотивирани и професионално подготвени учители по чужди езици учениците спортисти станаха част от голямото семейство на Европа, в което не съществуват езикови граници.
Инициативата е по идея на ръководството на школото и преподавателите от „Методично обединение по чужди езици“.
„За нашите възпитаници е важно да изучават чужди езици. Овладяването на чужди езици им дава по-добри перспективи в различни посоки. То спомага за развиване на уменията за общуване, за развитие на състезателната им кариера, така и за по-нататъшното им усъвършенстване. Дава им самочувствие, увереност. Много от тях след завършване на средното си образование продължават кариерното си развитие в университети в чужбина, развиват се на международното съдийско поприще, реализират успешен бизнес благодарение на многообразните си международни контакти“, коментира директорът на спортно училище „Васил Левски“ Ружка Генова, която е европейски шампион по шахмат, многократен шампион на България по за жени и международен съдия на ФИДЕ.
Голямата шампионка допълва, че животът на спортистите е динамичен и свързан с комуникация с връстници от цял свят, затова и възпитаниците на спортно училище „Васил Левски“ имат засилен интерес към изучаването на чужди езици. С помощта на своите учители те успяват да са част от голямото семейство на Европа, в което не съществуват граници
„Най-добрите посланици на мира са спортистите. А денят на Европа е посветен на обединението. Чрез своите послания на няколко езика наши изявени ученици се превръщат в посланици на дисциплината, трудолюбието, единството – качества, които спортът изгражда“, допълва с вълнение главният инициатор на идеята Ружка Генова.

Спортно училище „Васил Левски“ започва прием на документи за новата учебна 2021/2022 година. Най-славното спортно училище стартира приемане на документите за полагане на изпитите по вид спорт още на 20 май, а изпитите за първия тур са в периода от 21 до 30 юни 2021 г.

Подробности: https://suvlevski.com/dpp/darzhaven-plan-priem-2021-g-2022-g.html
Елитното школо е приело още една нова инициатива – училищният звънец ще озвучава с актуална музика. След химна на училището сега звучи този на Европа, а след това идва ред и на химна за Св. Св. Кирил и Методий.

Видео поздравът на учениците на СУ „Васил Левски“ и посланията за толерантност и уважение, които отправят настоящите и бъдещи шампиони в навечерието на 9 май – Деня на Европа, са публикувани в YouTube канала на училището https://www.youtube.com/watch?v=aF7gdb11NB0.