АКТУАЛНОГРАДЪТПРЕСЦЕНТЪРТВ АСЕНОВГРАД /ВИДЕО

Общинският съвет приема общия устройствен план на Асеновград, ТВ САТ КОМ излъчва сесията

Общинският съвет – Асеновград трябва да приема общия устройствен план на града на редовното си заседание днес. Сесията на Общинския съвет в Асеновград започва в 9 часа и може да я гледате пряко ТВ САТ КОМ, която ще излъчва заседанието на живо.

Над 60 точки за разглеждане са заявени в дневния ред на съветниците.Освен една от най-важните – приемането на общия устройствен план на града и прилежащите му землища, ще бъдат дискутирани и още много други проблеми, залегнали в дневния ред.

Ще бъде гласувано и поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на читалище Родолюбие. Също така и за предоставяне на безлихвен заем от бюджета на Общината за 2021 г. по сметка за европейски средства, за реализацията на проект основен ремонт, оборудване и обзавеждане на дневния център за лица с увреждания и закупуване на автомобил за нуждите им.

Ще се приеме и годишния финансов отчет за 2020 г. на МБАЛ Асеновргад и на медицински център и избор на одитор.

Ще се гласува и завишаване бройките на децата в групите в яслите, детските градини и подготвителните групи. Също така и промяна на план сметката за дейностите от Закона за местните данъци и такси за тази година по населени места в общината. Предстои да се разгледа и Програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета за периода от 2021 до 2024 година.

Ще се определи минимална цена на километър пробег за таксиметровия превоз в община Асеновград. Ще бъдат променени и маршрутните разписания на автобусна линия 1 в града и на междуселищни линии в общината.