Д-р Христо Грудев посрещна Премиера, двамата инспектират спортната зала в Тополово и Мулдавския манастир

Кметът Асеновград доктор Христо Грудев посрещна министър-председателя на България Бойко Борисов. Премиерът направи оглед на няколко обекта в общината, които са в процес на строеж. Първо се спря при локалните платна на пътя Асеновград – Пловдив, а веднага след това, пристигна при строежа на новостроящата се спортна зала в асеновградското село Тополово. Тя ще с ползва и за физкултурен салон към ОУ „Отец Паисий“ в населеното място.
Припомняме, че с изграждането на многофункционалната спортна зала за волейбол и баскетбол се ангажира лично Борисов. За целта правителството отпусна над 800 000 лева.

Молба за изграждане на спортната зала бе отправена от състезателите на волейболния отбор в Тополово, техните родители и преподаватели. Очаква се съоръжението да е готово до два месеца. Пред премиера, доктор Грудев съобщи, че децата и младежите продължават да печелят високи резултати и до днес.

Накрая министър-председателят посети и Мулдавски манастир „Света Петка“, който беше почти наполовина опожарен и възстановен отново с пари от държавата.

„Аз присъствах на гасенето на пожара, наистина гледката беше потресаваща. Заради липсата на път пожарникарите достигаха трудно и бавно до горящата сграда. Сега вече има проекти и за водопровод, и за пътна инфраструктура. Надявам се, че скоро и за този път ще се намери финансиране“, коментира Грудев.

„Логично е, че ГЕРБ е първа политическа сила на изборите, защото хората одобряват тези мащабни ремонти, строителството и всичко, което се прави по регионите в страната. Разширението на Околовръстния път на Пловдив се движи в график“ , каза Борисов.

Освен кметът на Асеновград, заедно с премиера, на визитата присъстваха и министрите на спорта и здравеопазването – Красен Кралев и Костадин Ангелов, както и заместник-кметът по хуманитарните дейности в общината инженер Петър Петров. По време на обиколката си в Асеновградско премиерът обяви, че е предоговорено до края на този месец, както и през май и юни да пристигнат 2,7 млн. ваксини от Pfizer/BioNTech и още 2 000 000 дози от Johnson&Johnson.

Според Бойко Борисов скоро в България ще има 3 000 000 ваксинирани българи.