АКТУАЛНОРЕГИОНСПОРТ

ФК Асеновец изпусна победа в Любеново, стигна само до 0:0

ФК Асеновец изпусна да победи при гостуването си в Любеново и достигна само до 0:0 срещу местния Марица. Срещата бе от 24-ия кръг на четвърта дивизия и се очакваше с голям интерес, защото преследвачът Житница имаше тежко гостуване на Металик в Сопот. „Жетварите“ паднаха с 0:2 в Сопот, а асеновградчани не успяха да се възползват от това и да дръпнат с повече точки в надпреварата за трета лига.
Футболистите на ФК Асеновец бяха по-добри на терена през целия мач, но щатният им голмайстор Никола Лалев този път не се разписа, като направи куп пропуски.
Момчетата на треньора Димитър Сираков ще имт шанс да се откъснат от преследвача Житница в следващите мачове, но очевидно гонитбата между тези два тима ще продължи до края на сезона.
В следващия кръг на 10 април асеновградчани са домакин на последния в класерането Марица (Цалапица) и почти сигурно ще запишат служебна победа. Житница пък приема доста неудобен за тях съперник – Марица (Милево), които са трети във временното подреждане и един от добре компректованети отбор в групата.
Асеновец остава на върха с 56 точки, с 3 повече от Житница.