Асеновград приема най-добрите щангисти на държавно първенство

Всички най-добри български тежкоатлети ще мерят сили от днес в Асеновград и ще спорят за републиканските шампионски отборни титли. Това ще стане за започващото в града държавно отборно първенство по вдигане на тежести за мъже и жени, узна сайтът на асеновградчани.
В турнира ще се пуснат и щангистите от КВТ „Асеновец”, които се готвеха усилено за този важен старт и за пореден път се надяват на силно представяне.
Нека припомним, че в началото на месец декември миналата година в Асеновград се проведе финалът на държавното отборно първенство по вдигане на тежести.
То премина при отлична организация а асеновградчани се показаха като силни домакини.
В турнира тогава участваха близо 500 щангисти от цялата страна, а асеновградският клуб по вдигане на тежести се представи с 23-ма състезатели и спечели една дузина медали.
Щангистите от КВТ „Асеновец” ще участват в държавния шампионат през март с представители във всички групи и почти всички категории. Момчетата на треньора Лъчезар Кишкилов са силно амбицирани за призовите места. Наставникът се надява отборите в отделните възрастови група да излязат на подиуме в пълен състав и да няма контузени.

Започващото днес държавно първенство по вдигане не тежести ще се проведе в зала „Иван Веселинов“ в Асеновград. Турнирът е 5-дневен – от 9 до 13 март, той е от първия кръг от държавното лично отборно първенство по вдигане на тежести за 2021 година е Надпреварата е за всички възрастови групи: деца – момичета и момчета; кадети и кадетки; девойки; юноши; мъже.
Днешната програма стартира в 9 часа.

Състезанието е организирано при строго спазване на противоепидемичните мерки. Ето и указанията, които следва да се спазват по време на провеждане на състезанията:

  1. Всички участници, треньори  и служебни лица трябва да бъдат с маски във всяко от помещенията на спортната зала: зала за разгряване, коридори, състезателна зала, сервизни помещения и прочие – от началото до края на първенствата;
  2. Ще има служебни лица, които ще следят за спазване на тези разпореждания и при установени нарушения ще се дисквалифицират отделни състезатели;
  3. Без маски могат да бъдат само състезатели, които в момента участват в някоя от категориите, както и секретарите на първенството;
  4. При награждаване – състезатели и официални лица трябва да бъдат с маски;
  5. В залата за разгряване не трябва да има външни лица, освен състезатели и треньорите им за съответната група;
  6. В състезателната зала – никакви зрители, само свободни състезатели, треньори и служебни лица;
  7. Обръщаме внимание на треньорите, да запознаят състезателите си с тези разпореждания и от своя страна, да упражняват контрол за изпълнението им. Последствия ще има и за клубове, чийто състезатели нарушават тези разпоредби;
  8. Пред залата ще има масичка с дезинфектанти, които трябва да се използват разумно;

Всички състезатели, без оглед на класирането си, трябва да изчакат задължително завършването на състезанието в своята категория, за да бъдат на разположение за евентуално извикване за допинг контрол.