ФК Асеновец започва контролите с нов отбор и нов треньор

С нов старши треньор и с изцяло обновен отбор, футболният Асеновец започва серия от контролни мачове, планирани за предсезонната подготовка, научи сайтът на асеновградчани – Асеновград Днес.

След оттеглянето на досегашния наставник Димитър Илиев, тимът бе напуснат и от повечето от по-опитните титуляри. Това са Мутлу Алиев, Александър Драшков, Александър Стойчев, Никола Праматаров, Халибрям Кармаджъ, Халил Мюмюн, Теодор Генов, Яшар Ферадов. Повечето от тях ще продължат кариерата си в отбори от Трета лига.

Новият старши треньор Димитър Сираков ще разчита на няколко по-опитни играчи, с които в момента се водят преговори, както и предимно на млади таланти школата от старшата възраст.
Засега групата наброява 17 футболисти, като в тима се надяват на поне още на 5-6 нови попълнения до подновяването на шампионата.

ФК Асеновец ще изиграе първата си контрола от зимната си подготовка идната сряда, 3 февруари. Мачът ще бъде от 14:00 часа без публика на стадион „Шипка“ срещу Оборище (Панагюрище), съобщиха от клуба.

Следващата проверка ще бъде в неделя, 7 февруари, отново в Асеновград. Съперник на асеновградчани ще бъде тимът на Сокол (Марково).
На 13 февруари, събота, „синьо-червените“ отново на своя стадион тима на приемат Марица (Пловдив).
Търси се съперник и за още една или две контроли.

Популярният още с колоритното си прозвище „зидарите“ тим от Асеновград, е абсолютен лидер във временното класиране на „А“ областна футболна група, но целта напролет ще бъде отборът да се стабилизира и да се готви за атака за Трета футболна лига още за следващия сезон.

Главната цел, която са си поставили президентът на клуба Борис Велков и кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, пък е превръщането на градския стадион „Шипка“ в супер модерно съоръжение за футбол, както и основаният през далечната 1922 година асеновградски тим да намери трайно място в професионалния футбол.

Снимка: Дарик Нюз