АКТУАЛНО

Коледен крос в студа и Коледен концерт зарадваха асеновградчани преди празниците

Смели спортисти ентусиасти – любители бегачи  и активни лекоатлети се пуснаха в студената неделна утрин в традиционния Коледен крос до Асенова крепост. Точно в 10:00 часа на площада в Асеновград на старт застанаха над 50 атлети на различни възрасти, сред които и немалко деца, се включиха в надпреварата.
Бегачите изминаха разстоянието от центъра на града до Асенова крепост и обратно. Дестинацията е над 5 км. Всички участници показаха воля и дух и успяха да финишират с добро настроение и усмивки, въпреки и на инат на студа.
Междувременно талантливи младежи от Асеновград събраха и представиха наученото през отминаващата година в различни дейности и форми. Фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ се оказа тясно да събере всички желаещи да присъстват и да станат част от емоцията на Коледния концерт-спектакъл на Детско театрално ателие и децата от музикалните школи към НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“. Сред официалните лица в публиката беше и зам.-кметът по хуманитарни дейности в община Асеновград Петър Петров, който с удоволствие също успя да се наслади на изпълненията.